Arad: În ciuda atenționărilor lansate de pompieri, incendiile de vegetație uscată continuă să facă ravagii în județul Arad. Case, puse în pericol

Incendiile de vegetație uscată continuă în județul Arad, în ciuda numeroaselor apeluri lansate de pompieri, prin care salvatorii recomandă populației să nu curețe terenurile prin incendiere.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „Detașamentul de Pompieri Sebiș intervine, luni după masă, în orașul Sebiș pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. După ce a incendiat terenul „gospodarul” a plecat și a lăsat focul nesupravegheat, acesta s-a propagat rapid punând în pericol casele din apropiere. În acest moment pompierii sebișeni acționează pentru limitarea și stingerea incendiului”.

„Astfel de intervenții sunt dificile, mai ales în condiții de vânt, deoarece in cele mai multe cazuri nu se poate ajunge cu autospeciala de stingere în zona incendiului. Chiar dacă sunt „doar incendii de vegetație” acestea presupun deplasare de forțe și mijloace. care generează costuri. În ultimele 24 de ore subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD au intervenit pentru stingerea unui număr de cinci incendii de vegetație”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Duminică, pompierii au intervenit, în comuna Chisindia, pentru a stinge un incendiu de vegetație uscată ce se întindea pe 4 ha, iar sâmbătă, s-a intervenit pentru a stinge un incendiu dintr-o pădure din zona comunei Vărădia de Mureș, de la marginea DN7.

Pompierii recomandă populației să renunțe la curățarea terenurilor prin incendiere, consecințele putând fi grave și putând fi cauzate pagube considerabile.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad