Arad: Încă o persoană a murit, la Arad, din cauza gripei. Numărul victimelor ajunge la 6

Numărul persoanelor care au deceidat din cauza gripei în județul Arad crește. Încă o persoană a murit, la Arad, dincauza complicațiilor cauza de gripă, a anunțat, marți seara, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 84 de ani, din judeţul Arad, confirmată cu virus gripal tip A, care avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinată anti-gripal.
În judeţul Arad au decedat, din cauza gripei, în acest sezon rece, șase persoane cu vârste cuprinse între 33 și 84 de ani. Este vorba despre 3 bărbați și 3 femei. Toate victimele nu erau vaccinate.
În județul Arad, in sezonul de iarnă 2017-2018, au existat 76 cazuri de gripă, cu 7 decese.  Direcția de Sănătate Publice Arad recomandă populației să nu apeleze la tratamente improvizate, ci la cel mai mic semn de boală se să adreseze medicilor.
113 persoane au murit în toată țara
Până marți la nivel național au decedat, în acest sezon rece, 113 persoane.
Marți, la nivel național au decedat patru persoane confirmate cu virus gripal. Este vorba despre trei bărbaţi, unul în vârstă de 36 de ani, din judeţul Constanta, confirmat cu virus gripal tip A, care avea condiţii medicale preexistente şi antecedente vaccinale antigripale necunoscute, unul în vârstă de 63 de ani, din judeţul Arad, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinat anti-gripal şi altul în vârstă de 64 de ani, din judeţul Timiş, cu condiţii medicale preexistente şi nevaccinat anti-gripal. De asemenea, a fost confirmat decesul unei femei în vârstă de 84 de ani, din judeţul Arad, confirmată cu virus gripal tip A, care avea condiţii medicale preexistente şi era nevaccinată anti-gripal