Arad: Încă un drum județean, modernizat în Arad. Costă peste 22 de milioane de lei

Un nou drum județean din Arad intră în modernizări. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat, marți, contractul pentru modernizarea drumului Sânmartin – Șimand – Olari – Caporal Alexa.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „în ultimii 2 ani am repetat de mai multe ori că începem lucrări de modernizare la 25% din rețeaua de drumuri județene. Este vorba despre tronsoane de drum dintre care unele nu au mai fost modernizate de 50 de ani, altele urmează să fie construite de la zero. Este o muncă mare care va implica lucrări și deranj în tot județul, pe arterele cele mai circulate”.

„Investiția pe care am semnat-o astăzi va realiza un nou coridor între două zone din județul nostru și va lega comunele și satele din jurul orașului Sântana de Zona Liberă Arad – Curtici, dar și punctul de trecere al frontierei Vărșand care este în apropiere. Va exista însă și un flux invers dinspre Curtici – Macea – Sânmartin înspre Zona Industrială din Sântana, iar lucrul acesta înseamnă că punem în concurență angajatorii din cei doi poli microregionali, iar din această concurență ne așteptăm la condiții mai bune pentru angajați și de salarizare și de muncă”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Drumul are circa 23,5 km, iar valorea investiției este de peste 22 de milioane de lei. Termenul pentru realizarea proiectului și obținerea tuturor avizelor este de 120 de zile de la semnarea contractului, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de maxim 24 de luni.