Arad: Intervenții împotriva zăpezii și poleiului. Cum s-a intervenit în primele ore: ce spun autoritățile și ce zic șoferii

Autoritățile din Arad au intervenit, joi seara, pentru a combate efectele zăpezii care a căzut în oraș și a poleiului format în tot municipiul.

Primăria Municipiului Arad a anunțat, joi seara, că operatorul responsabil cu punerea în aplicare a Programului de deszăpezire a oraşului, S.C.Salubritatea SA Deva, a intervenit în cursul acestei după-amiezi cu 7 utilaje specializate pentru împrăştiat material antiderapant.

Conform municipalității, s-a acționat cu prioritate pe arterele principale, căile de acces în oraş, poduri, pieţe şi staţii.

Unii șoferi s-au plâns însă pe grupurile de trafic de pe Facebook că intervențiile nu s-ar fi făcut încă de la început, iar în prima fază aproape toate drumurile din municipiu erau acoperite cu polei.

Intervențiile continuă pe tot parcursul nopții și chiar se vor intensifica în cazul în care condițiile meteo se înrăutățesc. În această situație operatorul de salubritate va intra într-o nouă fază a planului de intervenţie, fiind deja pregătite alte 7 utilaje de înlăturare a zăpezii de pe carosabil. Dacă va fi nevoie numărul acestora va fi suplimentat, fiind deja încheiate contracte cu terți operatori.

Ce vă recomandă Primăria Municipiului Arad

Autoritățile sfătuiesc șoferii ca în cazul în care este absolut necesar să conducă în următoarele ore, să manifeste prudenţă sporită, să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum și să se asigure că au mașinile echipate corespunzător.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad