Arad: Laptele, cornul și merele elevilor, alături de vizite în ferme și livezi. Copiii să vadă de unde și cum ajung produsele pe mesele lor

Furnizarea cornului, laptelui și merelor pentru copiii din grădinițe, învățământul primar și gimnazial din județulArad pentru anul școlar 2019-2020 va fi supusă votului consilierilor județeni în cadrul ședinței care are loc joi.

Furnizarea acestor produse trebuie să fie însoțită de o serie de măsuri suplimentare, printre care vizite în ferme și livezi ori unități de procesare, ambalare și depozitare, astfel încât copiii să vadă cum laptele, cornul și merele ajung pe masa lor.

De asemenea, vor fi organizate concursuri tematice legate de consumul de fructe şi legume, lapte şi produse lactate, inclusiv degustarea de fructe şi legume proaspete sau alte produse lactate care nu se distribuie ori miere. O altă măsură vizează organizarea de activităţi de grădinărit la nivelul şcolilor.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar, campania de conştientizare a importanţei consumului de fructe şi legume proaspete este extrem de importantă pentru elevi.

„Considerăm această campanie, de conştientizare a importanţei consumului de fructe şi legume proaspete, ca fiind extrem de importantă pentru elevii de şcoală generală. În această perioadă a vieţii se formează obiceiurile alimentare şi de aceea ne străduim, în măsura în care se poate, să îi informăm pe copii asupra aspectelor legate de o alimentaţie corectă”, a mai declarat vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar.