Arad: Legea care vizează trecerea SMURD de la primării la ISU, promulgată de către președintele Klaus Iohannis. În Arad sunt vizate Vinga și Nădlac

Legea care privește programul-pilot ce vizează personalul angajat cu pregătire paramedicală de la SMURD-urile aflate în subordinea autorităților locale a fost promulgată, joi, decătre preşedintele Klaus Iohannis.

Proiectul, iniţiat de parlamentari PSD, ALDE, USR şi PNL, are ca obiect reglementarea preluării – cu statut de cadru militar – a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului ajutor calificat, potrivit legii, aflate în finanţarea autorităţilor publice locale de pe raza judeţelor Arad, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă respective.

Potrivit expunerii de motive, legea urmăreşte atât asigurarea finanţării pentru această categorie de personal, cât şi valorificarea pregătirii profesionale a acesteia prin încadrarea în serviciile profesionale pentru situaţii de urgenţă, fără a mai fi necesar ca personalul să desfăşoare cursuri de pregătire iniţială.

Anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea legii ca urmare a identificării unor inadvertenţe de natură juridică.

Legea a fost adoptată de Parlament ca urmare a cererii de reexaminare.

În Arad sunt vizate serviciile SMURD care funcționează în subordinea primăriilor din comuna Vinga și orașul Năldac, care vor trece la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.