Arad: Magazinele alimentare din județul Arad nu vor mai avea voie să fie deschise în cursul nopții, în perioada stării de urgență. Motivul

Magazinele alimentare din județul Arad nu vor mai avea voie să fie deschise non-stop, a anunțat, marți, Prefectura Arad.

Decizia a fost luată decătre Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad.

În mod suplimentar, astăzi (marți – n.r.) s-a hotărât închiderea tuturor magazinelor alimentare de pe teritoriul Județului Arad, indiferent de programul lor de funcționare, în intervalul orar 21.00-05.00, începând cu data de 2 aprilie 2020, ora 00.00.

Măsura a fost luată deoarece a fost observat un aflux nejustificat de persoane către astfel de magazine alimentare, după ora 21.00, unele dintre persoane rămânând în zona adiacentă punctelor alimentare pentru a consuma diferite alimente sau băuturi, încălcându-se astfel interdicțiile de a forma grupuri mai mari de trei persoane precum și recomandările specialiștilor în privința necesității unei distanțări sociale adecvate.

„Drept urmare, facem apel cetățenilor Județului Arad să își asigure aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate în afara intervalului 21.00-05.00”, mai spune Prefectura Arad.