Arad: Mai mult de o treime dintre bolnavii COVID-19 au fost declaraţi vindecaţi

Mai mult de o treime dintre pacienţii din Arad confirmaţi cu COVID-19 au fost declaraţi vindecaţi, până luni, fiind externaţi, în timp ce 53 dintre aceştia au decedat în urma complicaţiilor suferite.

 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care tratează cazurile COVID-19 din judeţ în mai multe secţii, a informat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost externaţi alţi 25 de pacienţi, după ce testele II şi III au ieşit negative.

„În total, de pe secţiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au fost externaţi, vindecaţi, 180 de pacienţi”, arată conducerea spitalului.

În Arad, au fost confirmate, luni, în total, 522 de cazuri de infectare, astfel că cei 180 de bolnavi vindecaţi reprezintă mai mult de o treime.

Totuşi, în judeţ au decedat 53 de pacienţi, reprezentând o mortalitate de aproximativ 10% dintre cei confirmaţi infectaţi cu noul coronavirus.

Conform Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în centrele de carantină erau cazate, luni dimineaţă, 351 de persoane. Numărul celor care au încheiat perioada de carantină este 677. În autoizolare se mai află 267 de arădeni, iar 3.353 au ieşit încheiat această perioadă de 14 zile în care au fost obligaţi să stea în casă.