Arad: Mai multe mijloace de transport în comun la orele de vârf, pentru a elimina riscul infecțiilor cu coronavirus

Senatorul USR Arad, medicul Adrian Wiener, cere Primăriei să crească numărul mijloacelor de transport în comun, la orele de vârf, pentru a elimina aglomerațiile și a limita posibilitatea de apariție și răspândire a îmbolnăvirilor cu corona-virus. De asemenea, USR cere dezinfectarea cel puțin zilnică a mijloacelor de transport și dotarea acestora cu dispersoare pentru soluții biocide.

Chiar dacă numărul de îmbolnăviri care s-au înregistrat în țara noastră este relativ redus, comparativ cu alte țări cu care avem legături, posibilitatea de izbucnire a unei epidemii de corona-virus este prezentă și necesită măsuri ferme. Urmează perioada sărbătorilor, cu vizite frecvente ale românilor stabiliți în Italia sau Spania, crescând risculArad: Mai multe mijloace de transport în comun la orele de vârf, pentru a elimina riscul infecțiilor cu coronavirusArad: Mai multe mijloace de transport în comun la orele de vârf, pentru a elimina riscul infecțiilor cu coronavirus de contactare a bolii.

Adrian Wiener spune că populația trebuie să aibă încredere în autorități, de aceea le cere autorităților să acționeze cu hotărâre.

„Am propus autorităților măsuri pentru restrângerea riscului de îmbolnăvire, deosebit de importante fiind cele privitoare la transportul în comun. Tramvaiele și autobuzele sunt locuri unde oamenii stau în spații restrânse, favorizând transmiterea bolilor. Combaterea înghesuielii la orele de vârf presupune densitate mai mare a mijloacelor de transport pe traseu, prin suplimentarea acestora de către CTP. Cerem totodată proceduri de dezinfectare a spațiilor ocupate de călători și de personalul angajat, deoarece știm că ele nu sunt aplicate deocamdată. De asemenea, trebuie preluată măsura deja implementată în alte orașe, de dotare a mijloacelor de transport în comun cu soluții pentru dezinfectarea mâinilor. Vom putea trece cu bine peste epidemia de corona-virus numai dacă aplicăm toate măsurile necesare, cu fermitate. Populația trebuie să aibă încredere în autorități, de aceea le cerem acestora să acționeze cu hotărâre”, a mai declarat senatorul USR Arad, medicul Adrian Wiener.