Arad: Mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, din Arad și Bihor, închise temporar. Urmările pentru Arad

Autoritățile au luat decizia de a închide temporar mai multe puncte de trecere a frontierei, printre care și de pe granița cu Ungaria, a anunțat, joi seara, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, la încheierea ședinței Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU).

La frontiera cu Ungaria vor fi închise punctele de trecere Turnu din județul Arad, Săcuieni, Salonta şi Valea lui Mihai din județul Bihor, iar la frontiera cu Ucraina, punctul de trecere Sighet.

La frontiera cu Bulgaria, punctele de trecere Negru Vodă, Lipniţa, Dobromir, Zimnicea, Turnu Măgurele şi Bechet.

La frontiera cu Republica Moldova, punctele de trecere Rădăuţi Prut şi Oancea.

Ministrul Marcel Vela a declarat că este vorba despre puncte de trecere a frontierei cu trafic redus, iar măsura a fost luată pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic.

La frontiera cu Serbia, 7 punct au fost închise unilateral de autorităţile sârbe încă de joi de la ora ora 8,00. Este vorba despre Porţile de Fier 2, Moldova Nouă, Foieni, Lunga, Vâlcan, Drobeta Turnu Severin şi Naideş. Pe frontiera cu Serbia au mai rămas deschise punctele de trecere a frontierei: Porţile de Fier I, Moraviţa şi Jimbolia.

Urmările pentru Arad

În cazul punctului de trecere a frontierei Turnu din Arad, urmările vor fi mai complicate decât simplul criteriu de trafic redus. În ultimii ani, mulți arădeni și-au cumpărat case la Bătania și fac zilnic naveta la locurile de muncă din Arad. De asemenea, mulți muncitori din estul Ungariei vin la muncă la fabricile din Arad. Cu toții vor trebui să ocolească frontiera zeci de km pentru a trece frontiera pe la Nădlac.

Foto: Punctul de trecere a frontierei Nădlac2, pe autostrada Nădlac-Arad, unde personalul va fi, cel mai probabil, suplimentat