Arad: Mai mulți specialiști în domeniul inteligenței artificiale, la Arad. Ce discută

Mai mulți specialiști în domeniul inteligenței artificiale participă, în aceste zile, la ceade-a 3a ediție a Conferinței Internaționale privind tehnologia, transportul, comunicarea și aplicațiile vehiculelor inteligente VTCA 2019.

Conferința, care are loc până pe data de 18 octombrie, se desfășoară în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, a anunțat instituția.

Manifestarea reunște cercetători renumiți din Australia, China., Taiwan, SUA, Norvegia, India, Franța, Azerbaijan, Arabia Saudită, Polonia, Japonia, Ungaria, Portugalia și România.

Conferința este organizată decătre prof.univ.dr. Valentina Bălaș, profesor la Facultatea de Inginerie din cadrul UAV.

Lucrările conferinței se desfășoară la Hotel Continental.

Declarațiile particianților

„A fi partener la această conferință reprezintă o onoare pentru universitatea noastră. Suntem deja la a treia ediție, organizată de prof.univ.dr. Valentina Bălaș, profesor la Facultatea de Inginerie din cadrul UAV, ediție care se bucură de prezența unor nume mari ale cercetării în domeniul inteligenței artificiale. Ne bucurăm că printre profesorii invitați sunt și profesori din cadrul universității noastre care vor conferenția alături de cercetători din întreaga lume”, a declarat  rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

„Ne bucurăm anul acesta de participarea profesorului Lakhmi Jain de la Universitatea de Tehnologie din Sydney, a academicianului Florin Georgescu Filip de la Academia Română, a profesorului Xinhua Jiang de la Universitatea deTehnologie Fujian din China, acestea sunt doar câteva dintre numele consacrate în cercetările în domeniul inteligenței artificiale. Consider că această conferință aduce Aradul și Universitatea Aurel Vlaicu din Arad pe harta cercetării europene și mondiale”, a declarat prof.univ.dr. Valentina Balas, organizatorul evenimentului.