Arad: Mama care și-a omorât copilul de 9 ani nu va fi cercetată pentru că era în depresie și nu avea discernământ

Mama care și-a omorât copilul de 9 ani nu va fi trasă la răspundere, după ce medicii și procurorii au stabilit că nu avea discernământ.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a anunțat, miercuri, că „prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 188 al. 1 C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p., fiind incidente prev. art. 16 al. 1 lit. d teza a II – a C.p.p”.

„În fapt, s-a reţinut că în data de 20.04.2020, pe fondul unei stări de depresie, folosind un cuţit de bucătărie, suspecta a secţionat artera carotidă a fiului minor în vârstă de 9 ani, leziune care i-a provocat decesul. Conform raportului de expertiză medico legală psihiatrică a rezultat că la momentul comiterii faptei suspecta nu a avut capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit. Pe cale de consecinţă suspecta nu poate fi trasă la răspundere penală fiind iresponsabilă; astfel încât s-a solicitat judecătorului de camera preliminară din cadrul Tribunalului Arad confirmarea internării medicale a suspectei – ca măsură de siguranţă”, mai spun procurorii.

Femeia de 44 de ani, care nu avea nici o boala cunoscută, și-a ucis copilul pe data de 20 aprilie, în cea de-a 2a zi de Paște.
Băiatul a fost incinerat. Anunțul a fost făcut chiar decătre tatăl său, care administrează un cunoscut grup de Facebook de trafic și deține o companie de tractării auto.