Arad: Mandatul lui Mihai Fifor la conducerea MAI a încetat. Ce i-a transmis premierul Viorica Dăncilă

Vicepremierul Mihai Fifor, care este senator PSD de Arad, a anunțat pe contul său de Facebook, că joi îi încetează mandatul interimar la Ministerul Afacerilor Interne.

„Am încercat să-mi fac datoria în mod responsabil”, a scris Mihai Fifor, care a amintit câteva dintre măsurile pe care le-a luat în perioada mandatului său de interimar. Printre acestea, se află măsuri pentru reformarea sistemului de siguranță a cetățeanului, inclusiv sistemul 112, și a început procesul de reformare a funcțiilor de conducere din MAI.

Mihai Fifor mai spune că atât cât i-a stat în putință și cât i-a permis legea, i-a sprijinit pe anchetatorii care investighează cazul de la Caracal.

Vicepremierul a scris și că a „colaborat excelent” cu medicul Raed Arafat, dar și despre „oameni deosebiți, bine pregătiți” din MAI.

„Din păcate, în plin proces de reformare a sistemului de siguranță a cetățeanului, în plin proces de organizare a alegerilor, MAI rămâne fără ministru”, mai scrie Mihai Fifor, care îl acuză pe președintele țării, Klaus Iohannis că, cităm, „este în campanie și face tot ce poate să blocheze Guvernul, forțând peste măsură legile și Constituția”.

Mihai Fifor a fost numit ministru interimar la Interne, dupăce fostul ministru și-a dat demisia la câteva zile de la numire, în contextul scandalului creat de intervenția autorităților în cazul Caracal.

Premierul Viorica Dăncilă i-a mulțumit lui Fifor, joi, în deschiderea ședinței de Guvern, pentru modul în care „s-a implicat în organizarea alegerilor şi pentru toată activitatea MAI într-o perioadă marcată de foarte multe provocări”.

Astăzi încetează mandatul meu interimar la Ministerul Afacerilor Interne. Am încercat să-mi fac datoria în mod…

Publicată de Fifor Mihai pe Miercuri, 11 septembrie 2019

Mesajul complet al vicepremierului Mihai Fifor

„Astăzi încetează mandatul meu interimar la Ministerul Afacerilor Interne. Am încercat să-mi fac datoria în mod responsabil.

Am luat imediat măsuri pentru reformarea sistemului de siguranță a cetățeanului. Am colaborat excelent cu dl. Raed Arafat la elaborarea ordonanței de urgență 62/2019 prin care am îmbunătățit sistemul 112.

Am început procesul de reformare a funcțiilor de conducere din MAI. Atât cât mi-a stat în putință și cât mi-a permis legea, i-am sprijinit pe anchetatorii care investighează cazul de la Caracal.

Am lucrat în minister cu oameni deosebiți, bine pregătiți, cărora le mulțumesc pentru buna colaborare.

Din păcate, în plin proces de reformare a sistemului de siguranță a cetățeanului, în plin proces de organizare a alegerilor, MAI rămâne fără ministru.

Klaus Iohannis este în campanie și face tot ce poate să blocheze Guvernul, forțând peste măsură legile și Constituția. Este o dovadă de dispreț pentru oameni și de cruntă indiferență pentru tragedia de la Caracal de care și-a amintit doar în declarațiile politice. Oamenii au nevoie de un alt fel de președinte, iar în această toamnă ne vom lupta să dăm României șeful de stat pe care îl merită: muncitor, implicat și aproape de oameni”.