Arad: Mărțișoare inedite, în formă de mână, la Arad. Pentru că „mână de la mână”. Ce simbolizează

Ofertă inedită de mărțișoare, la Arad. O asociație care se ocupă de modernizarea secției de copii a spitalului județean a lansat o colecție specială de mărțișoare care readau forme de mâini, ceea ce sugerează că orice mână de ajutor e binevenită pentru copilașii inernați în spital.

Asociația Cetatea Voluntarilor este un ONG activ din 2014, care adună un număr mare de voluntari. În ultimii ani s-a implicat în reabilitarea compartimentului de boli infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean Arad, care este cel mai mare din județ. A strâns fonduri de sute de mii de euro de la companii din oraș și prin diverse campanii de colectare de fonduri, dar în continuare e nevoie de bani.

Conform președintelui asociației Cetatea Voluntarilor, Anamaria Popa, „în fiecare an, noi pregătim câte un simbol pentru mărțișoarele pe care le comercializăm pentru cauza noastră. Anul acesta, mărțișorul nostru este foarte special: are forma unei mânuțe, pentru că noi mână de la mână am strâns bani pentru a cauza noastră: reabilitatea întregului Compartiment de Boli Infecțioase Copii Arad, cu șnurul de mărților, pe care l-am pregătit într-o cutie specială pe care am scris: „poartă acest mărțișor și susține împreună cu noi crearea primul ambulator de boli infecțioase copii din Arad” pentru că noi strângerea de fonduri pe care o facem în acest an vom aduce în Arad primul ambulator de boli infecțioase, iar ulterior ne dorim ca să găsim cât mai mulți donatori, prin SMS la 8864 cu text „drag”, unde se pot dona 4 euro”.

„Noi, Cetatea Volunatrilorm am terminat deja 2 etaje și ne pregătim pentru cel de-al 3lea”, a mai declarat președintele asociației Cetatea Voluntarilor, Anamaria Popa.

Circa 2.000 de mărțișoare au fost distribuite, în aceste zile, în companiile care au acordat bani pentru spital, dar sunt vândute și celor care doresc să popularizeze cauza.

Cetatea Voluntarilor a reușit să reabiliteze etajul 1 și parterul, iar demisolul este în plin șantier. Asociația vrea să amenajeze un ambulatorul integrat dedicat copiilor pentru a veni în ajutorul mamelor, a copiilor și cadrelor medicale, și pentru a fluidiza astfel aglomerația care este zi de zi la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Arad.