Arad: Mașină de 24.000 de euro, căutată de către Marea Britanie, descoperită la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad chiar în ziua dării în consemn. Explicațiile șoferului

O mașină în valoare decirca 24.000 de euro (Ford Kuga), care era căutată decătre autoritățile din Marea Britanie, a fost descoperită decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad chiar în aceeași zi în care mașina fusese dată în consemn.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, mașina cu numere de Marea Britanie se afla o platformă auto la volanul căreia se afla un bărbat de 24 de ani din România.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un contract de închiriere cu o firmă de închirieri auto din Marea Britanie.

Ca urmare a verificărilor în bazele de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în aceeaşi zi, 10.02.2019.

Faţă de cele constatate, bărbat a declarat că a împrumutat mașina de la un prieten din Marea Britanie, care îl închiriase de la o firmă de specialitate şi că avea intenţia ca la întoarcere să-l înapoieze acestuia.

Mașina, în valoare de 24.000 euro, a fost indisponibilizată la sediul Poliției de Frontieră Arad. Bărbatul este anchetat pentru tăinuire, dar polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.