Arad: Mașină în valoare de circa 20.000 de euro, căutată de către Germania, descoperită la frontiera de pe autostrada Nădlac-Arad

O mașină (Audi Q5) în valoare decirca 20.000 de euro, care erau căutată decătre autoritățile din Germania, a fost descoperită decătre polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, mașina se afla pe o platformă auto care era tractată de o autoturilitară condusă de un bărbat de 24 de ani din România.

La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat pentru mijlocul de transport aflat pe platformă certificatul de înmatriculare şi cartea tehnică a acestuia.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că maşina figurează ca ‘bun căutat pentru confiscare’, alertă introdusă de autorităţile din Germania, la data de 07.09.2018.

Șoferul a declarat că a fost contactat de o cunoştinţă pentru a transporta autoturismul până la Bucureşti, în schimbul sumei de 400 de euro şi nu ştia de faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Poliţiştii de frontieră efectuează o anchetă pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire și continuă cercetările în acest caz.