Arad: Medicii militari din Timișoara au acordat consultații medicale gratuite într-o comună izolată din zona de munte din Arad. Unii localnici nu au mai fost la medic de zeci de ani

Locuitorii unei comune din judeţul Arad,care are sate izolate în munți, au beneficiat, sâmbătă, deconsultaţii gratuite oferite decătre medicii Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Timişoara, în cadrul continuării caravenei medicale „Uniţi sub tricolor, luptăm pentru Sănătate”. Pentru că le este greu să ajunga la medic, mulți dintre localnici spun că nu au mai fost la doctor chiar și de câteva zeci de ani.

Medicii Militari dincadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara au pornit de dimineață cu mașini și echipamentele medicale până în comuna Hășmaș, care are sate izolate în munții din nord-estul județului Arad.
De consultațiile gratuite au beneficiat și câteva sute de locuitori din alte sate, primăria asigurând microbuze pentru transportul celor interesați .
Au fost medici din toate specialitățile medicale pentru a se asigura că localnicii vor primi cele mai bune consultații în mod gratuit. Echipa medicală formată din aproximativ 50 de medici, asitenți medicali și voluntari.
Medicii au oferit consultații gratuite de cardiologie, O.R.L., dermatologie, ortopedie, medicina de familie, neurologie, pneumologie,oftalmologie psihologie.
Pentru că le este greu să ajungă la medic, unii localnici spun că nu am mai fost la doctor chiar și de câteva zeci de ani.
Consultațiile au avut loc la centrul cultural din comună. Pentru cei care nu se putut deplasa medicii au mers acasă la ei în cele mai îndepărtate locuri ale comunei, , departe de centrul localității.
Buna organizare şi reprezentare onorabilă a caravanei medicale este realizată în cooperare cu Mitropolia Banatului, Primăria Comunei Bârzava şi Primăria Timişoara.
Comuna Hășmaș are 6 sate cu circa 1.300 de locuitori.

Caravana, vizitată de către prefectul Florentina Horgea și președintele Comisiei de Apărare, deputatul Dorel Căprar

Caravana a fost lansată și coordonată chiar direct decătre fostul ministru al Apărării Naţionale, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor.
La evenimentul de la Hășmaș au fost prezenți prefectul Aradului, Florentina Horgea, și președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, care este președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, care de altfel, a fost și consultat de către medici.

Anul trecut, în alte 3 localități izolate

În cursul anului, medicii militari de la Timișoara au mai acordat consultații gratuite în comunitățile izolate din județul Arad, mergând în zonele de munte… la Luncșoara de sus (comuna Hălmăgel), Nadăș (comuna Tauț) și Lalașinț (comuna Bârzava).
Caravana medical „Uniţi sub Tricolor prin Sănătate”, este un proiect aprobat de Ministerul Apărării Naţionale și susținut de Direcția Medicală, ce se derulează pe întreaga durată a anului sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.