Arad: Medicii militari se întorc în comunitățile izolate din Arad. Printre medici, un campion INVICTUS. Sâmbătă, acordă consultații gratuite la Lalașinț, unde în iulie au fost inundații mari

Medicii Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara revin în comunitățile izolate din județul Arad.

După ce au acordat consultații gratuite la Luncșoara de sus (comuna Hălmăgel) Nadăș (comuna Tauț), medicii Spitalului Militar Timișoara continuă Caravana medicală “Uniți sub tricolor prin sănătate”, Sâmbătă 24 noiembrie 2018, în satul Lalasinsț, județul Arad, a cărei comunitate a fost greu încercată de inundațiile din luna iulie a acestui an.

Consultațiile vor avea loc în școala din localitate, între orele 11:00-17:00.

50 de medici, asistenți medicali și voluntari

Echipa medicală formată din aproximativ 50 de medici, asitenți medicali și voluntari: Maica Anastasia – medic cardiolog din cadrul Mitropoliei Banatului, maior Dănuț NICOLA component al echipei Invictus, recent întors de la Jocurile Invictus Sidney 2018, cu medalia de argint la proba tir cu arcul olimpic, vor oferi consultații gratuite persoanelor interesate în următoarele specialităţi medicale: cardiologie, O.R.L., dermatologie,ortopedie, medicina de familie, neurologie, pneumologie,oftalmologie psihologie.

Medicii merg și la domiciliul celor bolnavi

Echipa medicală mobilă va oferi consultații gratuite la domiciuliu, persoanelor imobilizate la pat din localitățile învecinate sau celor care nu au posibilitatea de a se deplasa la sediul caravanei. Centrul de Primiri Urgențe din cadrul instuției va prezenta exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor.

Buna organizare a caravanei medicale, a fost realizată în cooperare cu Mitropolia Banatului, Primăria Comunei Bârzava.

Caravana medical „Uniţi sub Tricolor prin Sănătate”, este un proiect aprobat de Ministerul Apărării Naţionale și susținut de Direcția Medicală, ce se derulează pe întreaga durată a anului sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Proiectul a fost lansat decătre fostul ministru al Apărării Naționale, senatorul PSD Arad, Mihai Fifor.

Sursa foto: Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara Facebook