Arad: Mii de oameni controlați, 47 de amenzi și 1 dosar penal în 24 de ore, din cauza coronavirusului

Zeci de sancțiuni au fost aplicate, în Arad, în ultimele 24 de ore, persoanelor care nu au respectat măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Echipele mixte ale Inspectoratelor Județene de Poliție, Jandarmi și Poliției Locale au verificat 1.305 persoane și 31 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor de autoizolare/carantină, respectiv a măsurilor de restricționare a circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 a Ministrului Afacerilor Interne privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, a declarat, miercuri, purtătorul decuvânt al Prefecturii Arad.

A fost întocmit un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate 14 amenzi contravenționale, în valoare de 4.100 de lei, pentru nerespectarea regimului de autoizolare la domiciliu.

De asemenea, au fost aplicate 33 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 56.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor O.M.2. privind circulația persoanelor în intervalul orar 22.00-06.00.