Arad: Ministrul Ecaterina Andronescu: Încercăm să finalizăm mai devreme Palatul Copiilor din Arad, pentru a nu mai plăti chirie

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, la Arad, că se fac eforturi pentru finalizarea, mai devreme, a noului Palat al Copiilor din municipiul Arad, pentru ca banii plătiţi pe chiria din clădirea retrocedată să poată fi redirecţionaţi către investiţii, suma necesară pentru încheierea lucrărilor fiind de 10 milioane de lei.

FOTOGRAFII DE LA VIZITA PE ȘANTIERUL PALATULUI COPIILOR ȘI DE LA COLEGIUL NAȚIONAL „ELENA GHIBA BIRTA

Ministrul a spus că a venit la Arad pentru a discuta „problemele cu care se confruntă sistemul de învăţământ” şi pentru a vedea stadiul derulării unor investiţii.

Conform ministrului Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, „sunt aici cu două investiţii, Clubul Şcolar Sportiv şi Palatul Copiilor. Încercăm să găsim o formulă în aşa fel încât aceste investiţii să se finalizeze mai repede, pentru că activitatea extracurriculară care se desfăşoară în orice judeţ în Palatul Copiilor este o componentă extrem de importantă în procesul educativ”.

„Mai este nevoie de 10 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la Arad. Vrem să vedem dacă s-ar putea finaliza pe părţi, în aşa fel încât să se poată muta activităţile aici şi ce plătim chirie dincolo să fie resurse care se duc tot în finalizarea Palatului”, a mai declarat ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu.

Ministrul nu a precizat un termen la care lucrările ar putea fi încheiate.

Ecaterina Andronescu a spus că o altă problemă pe care va încerca să o rezolve se referă la finanțarea hotelului Clubului Școlar Sportiv din Arad. Lucrarea a fost oprită în 2015, după ce constrcutorul a dat faliment. Cu privire la cluburile sportive, ministrul a spus că se caută o formulă, împreună cu Ministerul Tineretului, „astfel încât copiii din cluburile şcolare să nu mai plătească taxe când se duc să facă performanţă”.

Clădirea Palatului Copiilor Arad a fost retrocedată cu mulţi ani în urmă, iar autorităţile plătesc o chirie lunară de aproximativ 2.000 de euro. Între timp, proprietarul a scos la vânzare imobilul. Lucrările la noul imobil ce va fi destinat activităţilor copiilor au început în 2008 şi ar fi trebuit încheiate în 2013, însă au fost oprite câţiva ani din cauza lipsei finanţării. Clădirea va avea o suprafaţă utilă de 4.681 de metri pătraţi.