Arad: Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc: Dăm ordonanţă care va schimba total partea de achiziţii, să nu mai fim blocaţi de contestaţii

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, joi, la Arad, că săptămâna viitoare va introduce în Guvern o ordonanţă de urgenţă care va schimba total regulile privind achiziţiile, pentru că o serie de proiecte au fost întârziate de „şmecheri care fac contestaţii doar de dragul de a bloca proiectele”, în ultimii doi ani fiind vorba de întârzieri de 311 luni la proiectele lansate de PSD.

Prezent într-o conferinţă de presă la PSD Arad, ministrul Răzvan Cuc s-a referit la întârzierile înregistrate la unele proiecte de infrastructură din cauza contestaţiilor făcute la licitaţii, el adăugând că vor fi schimbate regulile din domeniu.

„Săptămâna viitoare voi intra cu ordonanţă de urgenţă în Guvern, care va modifica total partea de achiziţii, să putem semna contractele de proiectare şi execuţie, să nu mai aşteptăm după contestaţie. Am făcut o socoteală în cursul zilei de ieri cu domnul Neaga, pentru toate proiectele pe care guvernarea PSD le-a lansat începând cu 2017, în cuantum de peste şapte miliarde de euro, am avut, dacă adunăm toate contestaţiile şi termenele care au trecut până am semnat proiectul, am adunat 311 luni. Deci este halucinant. Avem pe lângă oameni neserioşi, care nu se ţin de treabă, vorbesc de anumite firme de construcţii, este halucinant cât blochează nişte şmecheri care fac contestaţii doar de dragul de a bloca proiectele”, a spus Cuc.

Ministrul Transporturilor a subliniat că în mandatul său nu vor mai fi tolerate nici situaţii în care „nişte şmecheri cu mapă şi cu trei laptop-uri, fără să vină cu utilaje şi forţă de muncă, subcontractează la firmele din România şi nu plătesc firmele din România”, adăugând că în astfel de cazuri vor fi reziliate contractele, iar lucrările vor fi continuate în regie proprie.

Totodată, ministrul a atras atenţia că sunt proiecte întârziate şi din cauza unor proceduri birocratice.

„Tot timpul avem probleme legate de avize şi relocări. Eu m-aş fi aşteptat ca toate entităţile statului să fie mult mai receptive şi să se aplece mult mai mult pe emiterea unor avize când e vorba de relocări de utilităţi”, a mai declarat spus Răzvan Cuc.