Arad: Monument în memoria cunoscutului alpinist Török Zsolt, ridicat chiar unde a murit în timp ce se antrena. Monumentul, ridicat în ziua când ar fi împlinit 46 de ani

Un monument în memoria cunoscutului alpinist Török Zsolt va fi ridicat în Munții Făgăraș, chiar acolo unde acesta a murit. Evenimentul duminică 29 septembrie, chiar în ziua când Zsolt ar fi împlinit 46 de ani.

Prima lui soție, Minerva Vincze, a anunțat pe contul ei de Facebook că cei care doresc să participe sunt bineveniți. Întâlnirea va fi în zona Bâlea Lac, iar de acolo se va merge pe partea cealaltă de tunel, de unde se va porni pe aceeași potecă, pe partea sudică, pe care a mers și Zsolt către Refugiul Călțun. Drumul este de cca 3 ore dus și 3 ore întors. Acolo se dorește a fi un monument în amintirea lui Zsolt Török.

Ulterior, Minerva Vincze a mai precizat că „Tura la Refugiul Călțun va avea loc Duminică, 29 Septembrie. La ora 8 dimineața ne vom întâlni la Refugiul Bâlea Tunel (pe partea cealaltă de tunel, pt cei care vin dinspre Bâlea Lac) și vom porni pe traseu pe partea sudică. Durata traseu, aproximativ 3 ore dus, 3 ore întors”.

Cei care doresc să dea o mână de ajutor, pe partea logistică, o pot contacta pe Minerva Vincze.

Publicată de Minerva Vincze pe Luni, 16 septembrie 2019

 

Mai multe informații găsiți și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului, care de numește „Inaugurare monument in memoriam Zsolt Török, la Refugiul Călțun”.

Török Zsolt a murit pe data de 14 august, în timp ce se antrena pentru o nouă expediție în care urma să plece cu bunul său prieten Vlad Căpușan, despre care Zsolt spunea mereu că faceau o echipă foarte bună

Török Zsolt a murit pe data de 14 august, în Munții Făgăraș, dupăce a căzut în apropierea Vârfului Negoiu în timp ce urca singur Creasta Fierăstrăului. Se antrena pentru următoarea expediție pe care o plănuia în Caucaz împreună cu Vlad Căpușan, despre care Zsolt spunea mereu că faceau o echipă foarte bună. Corpul lui Török Zsolt a fost găsit pe data de 17 august. Ulterior a fost decorat decătre președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, ceea ce a permis ca înmormântarea să se desfășoare cu onoruri militare. Török Zsolt avea 45 de ani, iar pe 29 septembrie urma să împlinească 46 de ani.