Arad: Moș Nicolae, așteptat de către peste 6.000 de copii la aprinderea beculețelor în bradul de Crăciun

La Arad, Moş Nicolae a venit cu cadouri pentru cei mici şi cei mari. Cele câteva mii de luminiţe din bradul de Crăciun din centrul municipiului Arad au Fost aprise, marţi seara, în ajun de Moş Nicolae, când Moşul în persoană i-a aşteaptat în centrul oraşului pe toţi copiii. Bradul, care are cca 20 de metri şi a fost adus din Munții Apuseni, a fost împodobit cu circa 1000 de metri de şir luminos şi zeci de fulgi dinamici au fost folosiţi pentru a-l transforma într-un adevărat punct de atracţie pentru arădenii de toate vârstele.

Numărătoarea inversă a fost făcută de Moşu ajutat de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, iar la final, primarul Gheorghe Falcă a făcut fotografii cu mii de copii și părinți. Practic toți cei care au dorit să aibă o amintirie cu edilul au reușit să-și facă poze cu el pentru că primarul a rămas până toți copii au primit câte un cadou.

„O seară foarte frumoasă. Peste 6.000 de copii. Am avut semne de întrebare cu cadourile. Dar cele 8.000 de cadouri pregătite au rezistat. Am aprins luminile de pe bradul de Crăciun și sperăm să existe lumină în toate familiile, în jurul copiilor, iar orașul nostru să fie și ilumintat și fericit. Urmează evenimente în fiecare zi. Așteptăm în fiecare seară, oamenii în Parcul Eminescu, la Târgul de Iarnă, unde există evenimente în fiecare seară, atât realizate de copii din Arad și de către invitați special de către Centrul Municipal de Cultură”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Cu ajutorul unui mare de hipermaket din oraş, Moşul s.a asigurat că niciunul dintre copiii care au venit ca să-l cunoască nu a rămas fără cadou. Primăria a pregătit 8.000 de pachete cu dulciuri.

„L-am văzut pe Moș Nicolae… arată ca Moș Crăciun, e îmbrăcat în roșu și e bătrân. Cred că a venit de la Polul Nord cu sania, dar nu i-am văzut sania”, a declarat un băiețel.

„L-am văzut pe Moșu. Am vorbit cu el. Mi-a spus „sărbători fericite!””, a declarat o fetiță.

Cei mici şi cei mari au avut parte de un program de colinde şi cântece de iarnă şi de un spectacol cu celebra trupă Gașca Zurli.

Cum îl aștepta viceprimarul Călin Bibarț pe Moșu’

Pe Moșu’ l-a întâmpinat și viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț, care și-a amitit de vremurile când mic fiind îl aștepta pe Moșu.

Conform viceprimarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „este superb, dat fiind că sunt atât de mulți, mulți, mulți copii, parcă întinerim și noi, parcă e o exuberanță deplină. Emoții să iasă totul bine, emoții ca să nu dezamăgim pentru că tânăra generație nu trebuie dezamăgită. Cred că România a produs destule dezamăgiri în ultimii ani, astfel încât măcar pentru ei care sunt atât de inocenți, totul să fie perfect în aceste zile. (…) În pachete, evident că sunt dulciuri pentru copii, e vorba mai mult de simbolistica momentului și a evenimentului decât cadoul în sine. Cu certitudine fiecare are o listă mare pe care a predat-o părinților, care se realizează într-un anumit procent. Dar important este că au fost aici și important este că îl văd în carne și oase pe Moș Nicolae, că a fost un spectacol frumos, că vremea a ținut cu ei și cu noi și că până la urmă zâmbesc, vorbesc, râd și sunt fericiți”.

„Amintirea mi-a rămas subliminal, cum se spune, faptul că pregăteam întotdeauana papucii și că dimineața sau aveam surpriza, chiar nu dormeam, să spun, sau dormeam cu urcheile ciulite și cu curiozitatea la maxim ce voi primi. Nu erau ani grozavi în perioada comunistă, dar ideea în sine, farmecul surprizei, a dăiunit până în ziua de azi”, a mai declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Colindele vor răsuna în oraş până 23 decembrie. Târgul de Iarnă ţine apână pe 8 ianuarie 2019.

A pornit și Tramvaiul Moșului

Şi tot în miercuri seara a fost pus în funcţiune şi Tramvaiul lui Moş Crăciun, care de joi circulă prin tot orașul. Tramvaiul este pictat cu brazi de crăciu, oameni de zăpadă, globuri şi clopoţie, şi evident, chipul lui Moş Crăciun. Tramvaiul, care este condus chiar de Moșu și ajutoarele sale, circulă prin Arad pentru cel de-al 19lea an consecutiv.

Conform programului, tramvaiul lui Moş Crăciun va circula de luni până vineri, în intervalul orar 16.00 – 20.00. În zilele de sâmbătă şi duminică, tramvaiul circulă între orele 10.00 – 20.00.

Reprezentanţii Companiei de Transport Public recomandă ca programările să fie făcute din timp pentru a se evita aglomeraţia.
Programarile pentru grupuri se pot face, incepand cu data de 03.12.2018, in intervalul orar 7:00 – 15:00, la numarul de telefon 0724 232158

Pentru acest tramvai nu sunt necesare biletele de transport, dar el se adresează numai copiilor, însoţi de părinţi, bunici sau cadre didactice. Cei care doresc să afle la ce oră şi în ce staţie soseşte tramvaiul lui Moş Crăciun trebuie să acceseze www.ctparad.ro, unde este publicat programul tramvaiului pe staţii şi ore.

Sursa foto: Gheorghe Falcă Facebook