Arad: O fată de 16 ani, exploatată sexual, și o altă fată de 19 ani, care se pregătea ca să facă același lucru, oprite la Nădlac de către procurorii DIICOT. Cum acționa gruparea

O fată de 16 ani, care a fost exploatată sexual în Belgia, a revenit în țară în luna august și urma să plece din nou cu o tânără de 19 ani, din Arad. Polițiștii le-au prins pe cele două fete la punctul de trecere a frontierei Nădlac și în urma cercetărilor, doi bărbați din Buzău sunt acuzați de trafic de minori.

Conform DIICOT, copila de 16 ani ar fi fost recrutată și exploatată sexual în Belgia de doi bărbați de 37, respectiv 34 de ani, încă din luna noiembrie a anului trecut. La revenirea minorei în ţară, în luna august 2019, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că aceasta urma să plece din nou, de această dată însoţită de o altă tânără, în vârstă de 19 ani, din Arad, pentru a practica prostituţia în Belgia.

De altfel, polițiștii de frontieră le-au depistat pe cele două fete în timp ce intenționau să plece din țară prin Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac.

Tinerele au fost luate de poliţişti şi duse la sediul parchetului pentru audieri.

În urma a două percheziții ale DIICOT în județul Buzău, la cei doi bărbați acuzați că le-ar fi exploatat sexual pe cele două tinere, au fost ridicate mai multe documente, înscrisuri, telefoane mobile şi sume de bani.

Procurorii DIICOT continuă cercetările pentru de trafic de minori.