Arad: Orchestra Română de Tineret, dirijată decătre Cristian Mandeal, concertează, pentru prima dată la Arad și Budapesta

Orchestra Română de Tineret, dirijată decătre Cristian Mandeal, ajunge, pentru prima dată, la Arad și Budapesta, Ungaria.

Duminică, 23 iunie, de la ora 19.00, va avea loc primul concert la Palatul Cultural din Arad, solistul Orchestrei Naţionale de Tineret fiind violoncelistul Ștefan Cazacu.

Programul cuprinde lucrări semnificative pentru zona în care se desfăşoară concertele şi anume Béla Bartók – Tablouri ungare, David Popper – Rapsodia ungară pentru violoncel și orchestră, Johannes Brahms – Trei dansuri ungare, György Ligeti – Concert românesc, George Enescu – Rapsodia Română nr. 1, op. 11 în La major.

Cu același program muzical, luni, 24 iunie, de la ora 18.00, Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va susține în premieră un concert la Budapesta, în sala Pesti Vigadó, în cadrul proiectului „România în lume” inițiat de anul trecut de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”. Solistul concertului de la Budapesta va fi tânărul violoncelist maghiar Bánkövi Bence.

Conform directorului Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Marin Cazacu, „este pentru prima dată când Orchestra Naţională de Tineret va cânta Arad și Budapesta”.

„Este prima dată când Orchestra Naţională de Tineret va cânta la Budapesta, în superba sală Pesti Vigado şi de asemenea, prima oară când va cânta în vestul extrem al ţării, la Arad, în superba sală de concert a Palatului Cultural. În vremuri în care armonia pe care o aduce muzica este de dorit să se extindă şi în relaţiile dintre cetăţenii şi dintre naţiunile Europei, ne bucurăm să putem contribui după puterile noastre la o atmosferă cât mai senină, alăturând muzica lui Béla Bartók, David Popper, Johannes Brahms, György Ligeti şi George Enescu”, a mai declarat directorul Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, Marin Cazacu.

Mai multe informații, găsiți pe site-ul www.tinerimearomana.ro  sau pe contul de facebook al Centrului Națiomal Tinerimea Română. https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana/ Orchestra Română de Tineret

Sursa foto: organizatori