Arad: Ouă sculptate și înfrumusețate cu tehnici 3 D, ouă încondeiate, turtă dulce și ciocolată sub cele mai inedite figurine pascale, la Arad

Ouă sculptate și înfrumusețate cu tehnici 3 D, ouă încondeiate, turtă dulce și ciocolată sub cele mai inedite forme, dar și aranjamente de primăvară și tradiții de Paște vechi de sute de ani, specifice slovacilor, pot fi văzute în acest weekend în județul Arad. Zeci de meșteri populari din mai multe țări în care trăiesc slovaci participă la manifestarea internaționale „Ouă încondeiate și aranjamente de primăvară”.

Cea de-a 10a ediție a manifestării „Ouă încondeiate și aranjamente de primăvară” are loc în orașul Nădlac, din județul Arad, unde trăiește cea mai mare comunitate de slovaci din România. Evenimentul reunște participanți din mai multe țări în care trăiesc comunități de slovaci.
Pentru slovaci este o tradiție, ca oamenii să pregătească ouă încodeiate, turtă dulce și ciocolată sub formă de figurine pascale, dar și aranjamente din flori pentru sărbătorile de Paște, iar târgul dorește să încurajeze inclusiv tinerele generații să păstreze tradițiile.
De altfel, organizatorii au pregătit pentru copii și un atelier în care cei mici au putut învăța cum se fac ouăle încondeiate.
Pentru vizitatori, târgul este o adevărate încântare.
Fie că este vorba despre tablouri cu mesaje de suflet sau ouă sculptate și înfrumusețate cu tehnici 3D, obiectele din expoziție au atras toate privirile.
Prețurile sunt cuprinse între 3 și 45 de lei.