Arad: Percheziție, miercuri, la Arad, într-un dosar cu prejudiciu de circa 31 milioane de lei. Ce acuză anchetatorii

O percheziție a fost efectuată, miercuri, la Arad, decătre polițiștii din Cluj într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de cca 31 de milioane de lei.

Conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), dosarul este instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, care au efectuat 11 percheziţii domiciliare în judeţul Cluj şi o percheziţie domiciliară în judeţul Arad, la domiciliile unor persoane şi la societăţile comerciale administrate de acestea. Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, comise în perioada 2014-2020.

Conform procurorilor, din cercetări a reieşit că ar fi fost evidenţiate în actele contabile şi în alte documente legale cheltuieli nereale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea, s-ar fi ascuns sursa impozitabilă şi taxabilă, prin neînregistrarea impozitului pe venit şi contribuţiilor sociale pentru peste 7.000 de angajaţi de la patru societăţi comerciale, din judeţele Cluj şi Arad.

„Din cercetări a reieşit şi că s-ar fi omis înregistrarea în documentele contabile şi în declaraţiile fiscale a unor venituri, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, constând în impozit pe venit a microîntreprinderilor şi impozit pe profit. În cauză, prejudiciul cauzat statului român este de aproximativ 31.000.000 de lei, urmând a fi dispuse măsuri asiguratorii, în vederea recuperării acestuia”, se menționează într-un comunicat al Poliției.