Arad: Percheziții de amploare pentru evaziune fiscală şi spălarea banilor. 4,5 milioane de dolari, transferate la firme din China

Circa 200 de percheziții au avut loc, joi, în 19 judeţe şi în București, la societăţi comerciale şi persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6,5 milioane de dolari, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor.

În vestul țării, perchezițiile au avut loc în județul Arad.

Potrivit anchetatorilor, din investigaţii a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăţi comerciale ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip ‘fantomă’, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii care aparţin unor instituţii de interes public.

Din prejudiciul de 6,5 milioane de dolari, 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferaţi din conturile bancare aparţinând celor două societăţi din Giurgiu, către firme din China, fără a avea ca temei operaţiuni economice.