Arad: Percheziții în Arad și Timiș, la traficanții de țigări de contrabandă. Polițiștii au confiscat țigări, lei, euro și aur

26 de percheziții domiciliare la 23 de persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete din judeţele Arad şi Timiş, au fost efectuate, joi, decătre poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Timiş.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, ca urmare a percheziţiilor, poliţiştii au descoperit peste 1.400.000 de ţigarete netimbrate, 45.500 de euro, 56.000 de lei şi 400 de grame de bijuterii din aur, dar şi o armă cu aer comprimat din categoria celor supuse autorizării şi un autovehicul. Bunurile au fost ridicate, în vederea confiscării.

Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Activităţile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi comercializat produse accizabile în pieţele din judeţul Timiş, respectiv ţigări nemarcate fiscal cu timbru autohton, provenite din contrabandă, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului.

Percheziţiile au vizat 23 de persoane din judeţul Timiş şi municipiul Arad, opt dintre acestea, cu vârste cuprinse între 35 şi 52 de ani, fiind conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

De asemenea, au fost extinse cercetările şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Activităţile desfăşurate au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale- BOS Timişoara, jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod”, al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, criminaliştilor şi poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Timiş, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.