Arad: Percheziții la contrabandiști de arme din Arad

POlițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Pericloase din Arad au efectuat mai multe percheziții la contrabandiști de arme.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „ca urmare a activităților desfășurate, la domiciliul unui bărbat de 54 de ani, din Ineu, a fost depistată o armă de tir sportiv cu aer comprimat de calibru 5,5, fără a avea seria inscripționată și 750 de bucăți alice de același calibru, precum și un cartuș militar nepercutat, fără elemente de identificare, toate deținute ilegal”.

„Din verificările efectuate a reieșit faptul că arma ar fi fost introdusă în țară în mod ilegal de un bărbat din localitatea Zimbru (comuna Gurahonț), fiind vândută apoi bărbatului din Ineu de un tânăr de 18 ani, din aceeași localitate, la domiciliul căruia s-au desfășurat percheziții, când au fost depistate 3 bucăți cartușe de tip militar, calibrul 7,62, nepercutate”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

De asemenea, cercetările au relevat faptul că toți cei în cauză ar fi utilizat arma în cauză, trâgând în curte sau pe câmp.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările pentru contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deținere de arme fără drept și uz de armă neletală fără drept.