Arad: Peste 22 de milioane de euro, investite în sistemul de educație din municipiul Arad

Circa 22 de milioane de euro, în total, sunt investite în sistemul de educație din municipiul Arad, a declarat, miercuri, primarul Gheorghe Falcă.

Banii sunt din fonduri locale, guvernamentale și europene.

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, „avem o investiţie de 4 milioane de euro, o reabilitare de o complexitate cum numai o dată la 50 de ani se poate face. Sperăm că cel de-al doilea semestru al anului şcolar viitor să-i găsească pe elevii Colegiului Economic în această clădire reabilitată”.

„Ceea ce se întâmplă acum este o continuare a investiţiilor în sistemul de educaţie. După ce am finalizat Colegiul Moise Nicoară, suntem în faza finală a reabilitării Colegiului Preparandia, în 2 săptămâni recepţionăm lucrările executate la clădirea Liceului German, azi suntem în lucru la Colegiul Economic şi în curând intrăm în procedura de licitaţie pentru reabilitarea Colegiului Elena Ghiba Birta. Investim masiv în sistemul de educaţie. În acest moment avem în Arad sunt peste 22 milioane de euro programate pentru a schimba faţa infrastructurii educaţionale din municipiul nostru”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Restaurarea Colegiului Moise Nicoară este considerată cea mai mare lucrare de acest fel realizată cu fonduri europene din România.