Arad: Peste 250 de expozanți la AGROMALIM, cel mai mare târg de agricultură din vestul României. Printre atracții, demonstraţii cu robotul Banat 

Peste 250 de expozanţi din România și alte 6 țări şi-au anunţat prezenţa la cea de-a XXX-a ediţie a târgului de agricultură Agromalim, care are loc la Expo Arad de joi până duminică inclusiv.

Conform președintelui Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, Gheorghe Seculici, care organizarea evenimentul, Agromalim este organizat, începând cu 1990, ediţia din acest an fiind una aniversară.

Dintre cei peste 250 de expozanţi care şi-au anunţat prezenţa, cei mai mulți sunt din România, în timp ce 35 de companii din domeniu vin din Ungaria, Polonia, Italia, Austria, Germania şi Serbia.

Participanții vor expune pe 35.000 de metri pătraţi, din care 4.500 în interior, iar organizatorii se așteaptă ca ediţia din acest an să atragă cca 20.000 de vizitatori.

Crescători de animale şi asociaţii de profil vor fi prezenţi la tradiţionala expoziţie de animale de rasă sau de hobby. Totuşi, pentru că în apropiere de Arad există confirmate focare de pestă porcină africană, autorităţile nu au permis aducerea în expoziţie a porcilor, vitelor şi ovinelor, la fel ca în anii trecuţi. Din această cauză şi numărul expozanţilor este mai mic decât la ediţia din 2018, când au fost 295.

Pe durata celor patru zile, vizitatorii vor putea asista la demonstraţii cu utilaje agricole sau ale fermierilor, demonstraţii cu robotul Banat premiat la „Field Robot Event” 2019 Germania sau vor putea vedea concursul de îndemânare în conducerea unui tractor. Totodată, vor exista standuri cu preparate tradiţionale, vor avea loc conferinţe tematice, întâlniri de afaceri, dezbateri, dar şi concursuri cu premii atât pentru expozanţi, cât şi pentru vizitatori.

Gheorghe Seculici a mai declarat că „Agromalim, iniţial Agroma, a fost primul eveniment de acest gen organizat după 1990 de CCIA şi unul dintre primele din ţară”.

Agromalim este cel mai important târg de agricultură din vestul României.