Arad: Polițiștii din mai multe structuri, inclusiv celebrii „mascați”, în mega razie prin Arad. Ce au descoperit în câteva ore

149 de amenzi în valoare totală de 66.285 de lei au aplicat, miercuri, polițiștii din Arad în cadrul unor controale de amploare la care au participat mai multe structuri dincadrul Poliției. Cu această ocazie au fost confiscate și peste 2.000 de țigări de contrabandă și au fost descoperiți traficanți de fier vechi.

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 10 aprilie 2019

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 10 aprilie 2019

 

Publicată de Realitatea De Arad pe Miercuri, 10 aprilie 2019

Conform purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei, „pe raza municipiului Arad s-a desfășurat o acțiune în sistem integrat cu participarea polițiștilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, Serviciul Economic și luptătorii SAS, pentru depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale privind comerțul cu fier vechi, legislatia rutiera, normele legale privind domiciliul, reședința și actele de identitate, se sustrag urmăririi penale sau sunt căutate pentru audieri. În activitate au fost implicați 65 de polițiști de la structurile antemenționate și 24 de autoturisme. Pe strada Mărului și Sabinelor, precum și în cartierul Alfa au fost legitimate 121 de persoane”.

„Polițiștii au mai depistat 5 persoane din județul Sălaj, care transportau cu 5 autovehicule 7.400 kg fier vechi fără a deține acte de proveniență, având încărcătura în remorcă peste înălțimea legală admisă, fiind sancționați conform OUG 195/2002 și Legea 12/1990, fiind confiscată toată cantitatea de fier transportată”, a mai declarat Purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinesei.

În prima jumătate a zilei, a fost constatată o infracțiune de natură economică – contrabandă cu țigarete, fiind indisponibilizate 1.200 țigarete susceptibile a proveni din contrabandă, în Piața Mihai Viteazul. Au mai fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 de lei în Piața Mihai Viteazul și Piața Fortuna, pentru comercializarea de țigări netimbrate, fiind indisponibilizate 900 țigarete.

A fost depistată o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Cu 103 km la oră, prin municipiul Arad

Pentru viteză excesivă au fost aplicate 55 de amenzi, pentru neacordare prioritate pietoni : 3, iar pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric: 3

Au fost reținute 10 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare, fiind înregistrare cu aparatul radar două viteze de 103 km/h, în localitate.

Polițiștii atenționează că asemena controale vor continua.

Sursa foto-video: Inspectoratul de Poliție Județean Arad