Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a anunțat, vineri seara, că a gândit câteva soluții care să răspundă interesului cetățenilor de a petrece timpul liber în spații deschise și în egală măsură să ofere o gură de oxigen agenților economici.

Decizia vine după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a anunțat, vineri după masă, că a decis, printre altele, „în termen de 3 zile, toate terasele situate pe trotuarele de pe domeniul public să fie desființate/demolate în vederea asigurării unei circulații pietonale corespunzătoare și a păstrării distanței fizice sanitare. În schimb, autoritățile locale vor identifica și aproba zone în care vor putea fi amenajate terase în aer liber”.

„Am luat cunoștință de decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În consecință, venim în sprijinul comercianților și le oferim posibilitatea ca în locul teraselor să amplaseze GRATUIT măsuțe cu umbreluțe. Astfel, oferim arădenilor posibilitatea de a petrece momente speciale în aer liber, fără a le fi pusă în pericol sănătatea, iar comercianților le întindem o mână de ajutor scutindu-i de costuri suplimentare. Mai mult decât atât propun pietonalizarea a altor câteva străduțe din municipiu după modelul străzii 1 Decembrie, care s-a dovedit de un real succes. Aștept cu deosebit interes propunerile arădenilor cu privire la străzile care ar putea deveni pietonale, puse în valoare cu ajutorul iluminatului ambiental. În pofida măsurilor de distanțare socială impuse de starea de alertă, continuăm să fim alături de oameni, de dorințele lor și să-i ferim pe cât posibil de impactul măsurilor restrictive”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.