Arad: Primul caz de infecție cu noul coronavirus confirmat în Arad a decedat la câteva ore de la confirmarea infectării

Primul caz de infecție cu noul coronavirus confirmat în Arad a decedat, luni, la câteva ore de la confirmarea infectării.

Conform Prefecturii Arad, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că este vorba despre un bărbat de 64 de ani din Arad, care a fost internat din data de 20 martie în stare gravă la Spitalul Judeţean Arad și a fost intubat în Secţia ATI.

Bărbatul a fost confirmat pozitiv, luni, la testul pentru noul coronavirus, moment în care s-a decis ca să fie transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, însă a decedat.

Prima autoritatea care a anunțat confirmarea infectării în acest caz a fost primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Iată de declara edilul în cursul zilei de luni, înainte de confirmarea decesului.

Acesta este cel de-al 6-lea caz de deces în România din cauza nolui coronavirus.

Autoritățile centrale nu au prezentat prea multe informații despre cazul bărbatului.
Pe contul de Facebook al edilului Călin Bibarț a apărut infotmația că este vorba despre „o persoană care era în izolare”, care „a prezentat simptome și a fost dusă cu izoleta la spital, testul a ieșit pozitiv și a fost transportată imediat la Timișoara”.

Până în acest moment, autoritățile locale din Arad instau pe faptul că toate cazurile care au fost confirmate erau la cetățeni români veniți din străinătate și introduși imediat în centrele de carantină.