Arad: Propunere inedită a primarului comunei Săvârşin: părinţii să nu mai cheltuiască bani pe florile dăruite cadrelor didactice. Motivele

Propunere inedită a unui edil din judeţul Arad, luni, la începerea anului şcolar. Primarul comunei regale Săvârşin, Ioan Vodicean, a propus ca părinţii să nu mai cumpăre cadrelor didactice flori la început şi sfârşit de an şcolar.

„Astăzi, cum în toată ţara a avut loc deschiderea anului şcolar, am participat şi eu la Săvârşin la acest frumos eveniment în decursul vieţii elevilor în interiorul instituţiilor de învăţământ şi pe băncile şcolii. Am făcut astăzi o propunere care, nu ştiu, probabil că va trezi foarte multe discuţii în cele ce urmează, în zilele următoare. Însă eu cred că este de bun simţ. Ce anume am propus… ştiind că la începutul anului şcolar şi la sfârşitul anului şcolar, copiii vin şi dăruiesc flori dascălilor, învăţătorilor, diriginţilor. Sigur, că este un gest frumos, un gest de recunoştinţă faţă de osteanala pe care dascălul o depune ca să îi formeze şi să creioneze comportamentul viitorului matur, însă ştiind foarte bine că, mai ales în mediul rural, dar nu numai în mediul rural, posibilităţile financiare ale părinţilor sunt din ce în ce mai mici, şi, sigur, că nu toţi copiii îşi permit ca să ofere un buchet de flori sau poate că nu un buchet de flori la fel de frumos cum poate să ofere un alt coleg cu un poteţial financiar mai mare”, a declarat primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean.

În schimb, primarul din comuna regală Săvârşin propune ca dacă părinţii tot vor să cheltuie bani, să-i doneze pentru copiii aflaţi în dificultate.

„De aceea, am propus, şi de aceea spun că este posibil să nu fie foarte bine primit din partea unora, ca în loc să fie cheltuiţi banii pe aceste flori care sunt frumoase, simbolizează foarte multe lucruri, mai bine să poată să fie donaţi acesşti bani în scopuri caritabile, la fundaţii de îngrijire a copiilor aflaţi în dificultate, la fundaţii de ocrotire a sănătăţii, în general, pentru că, aşa cum spuneam, recunoştinţa faţă de un profesori poate constea în rezultate bune obţinute la învăţătură, în comportamentul pe care copilul îl are în şcoală. De aceea, haideţi, dragi, părinţi, dragi copii şi dragi profesori să încercam ca să facem un gest de omenie şi banii pe care oricum dumneavostră vreţi să-i cheltuiţi, dacă vreţi să-i cheltuiţi, să-i cheltuim pe ceva, util societăţii şi oamenilor mai năpăstuiţi. Să nu fiu interpretat greşit decătre dascăli, apreciez, şi cred că toate lumea ar trebui să aprecieze, activitatea dumnealor la catedră, dar cred că ceea ce am propus este de bun augur şi este în folosul mai multor semeni ai noştri”, a declarat mai primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean.

În comuna Săvârşin există 530 elevi, de la clasele cele mai mici până la liceu.

Inclusiv soţia primarului este cadrul didactic în comună.

Sursa foto: Ioan Vodicean Facebook