Arad: Sărbătoarea trandafirilor, în cel mai mare rozariu din sud-estul Europei

Arădenii îndrăgostiți de trandafiri au putut admira delicatele flori la festivalul dedicat în întregime acestora. Câteva sute de vizitatori au participat, la Arad la Festivalul Trandafirilor, care a ajuns la ceade-a 12 ediţie. Evenimentul a avut loc în cel mai mare rozariu din țara noastră și chiar din sud-estul Europei, care poate fi vizitat gratuit tot sezonul.

Rozariul este situat lângă DN7, în localitatea Mândruloc la câţiva km de municipiul Arad. Parcul se întinde pe 25 de ha, din care 3 ha sunt plantate cu trandafiri, iar celelalte suprafeţe sunt pentru colecţiile de plante perene, arbori ornamentali şi zona cu livadă. Este cel mai mare rozariu din ţară şi are peste 2.000 (cca 2.200) de soiuri de trandafiri, mulţi dintre ei premiaţi cu aur la diferite competiţii internaţionale.
Vizitatorii au avut parte de spectacole de muzică, poezie şi dans şi de privelişti de neuitat… cât au văzut cu ochii soiuri de trandafiri care de care mai frumoşi. Nu e de mirare că vizitatorii au fost cuceriţi de trandafiri din prima clipă.
La evenimentul, care este organizat de către de către Fundaţia Eutopia Gardens în parteneriat cu Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad, participă, în acest an, specialişti cu preocupări în domeniile artă, cultură, educaţie.
Mihaela Buzatu, care se îngrijeşte de rozariu, spune că iubeşte toţi trandafirii şi nu se poate decide care sunt cei mai minunaţi.
Organizatorul Sărbătorii TrandaFiruluiu, Mihaela Buzatu.
Organizatorii speră să poată include rozariul într-un circuit educaţional. Proiectul „Grădina Ta” se adresează copiilor care pot merge în rozariu însoţiţi de părinţi sau cu şcoala şi vor primi o parcelă şi plante sau pomi fructiferi pe care îi înmulţească şi pe care să îi îngrijească, urmând ca florile sau fructele să le poată lua şi acasă.
Organizatorul Sărbătorii TrandaFiruluiu, Mihaela Buzatu.
Organizatorii speră ca românii să redescopere frumuseţea trandafirilor, o floare ce ar putea reda spaţiilor verzi frumuseţea şi nobleţea de altă dată. Rozariul poate fi vizitat gratuit.