Arad: Scandal politic pe marginea celui mai degradat drum județean din Arad, cu o zi înainte de deschiderea ofertelor depuse la licitație

Scandal politic pe seama drumului județean Arad-Șiria-Buteni cu o zi înainte de deschiderea ofertelor depuse la licitație. Drumul este considerat ca fiind cel mai degradat din județ.

Deputatul PSD Arad, Florin Tripa, acuză, miercurim, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Arad că nu a reuşit de doi ani, de când a primit finanţare pentru reabilitarea drumului Arad-Şiria-Pâncota-Buteni – cel mai circulat drum judeţean din Arad, să demareze lucrările, astfel că până în acest moment nici procedura de atribuire a lucrărilor nu a fost finalizată.

În replică, preşedintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a invocat că se respectă legea, chiar dacă, spune el,” nu este o lege bună”.

Iustin Cionca mai spune că aceste disfuncţionalităţi au fost sesizate de şi decătre ministrul Transporturilor, care zilele trecute acuza faptul că lucrările sunt blocate în România din cauza Legii Achiziţiilor Publice.
Consiliul Județean Arad a cerut în repetate rânduri parlamentarilor arădeni să muncească pentru optimizarea Legii Achiziţiilor Publice, o lege care în forma sa actuală blochează de ani de zile dezvoltarea României, a mai declarat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a mai declarat că deschiderea ofertelor pentru lucrările la drumul Arad – Şiria – Pâncota – Buteni, programate iniţial pentru 28 martie, a fost amânată pentru 18 aprilie, „din cauza solicitărilor de clarificări depuse de ofertanţi”.