Arad: Se scumpește gunoiul pentru populație și se ieftinește pentru agenții economici. NOILE TARIFE

Cresc prețurile pentru colectarea deșeurilor menajere de la populație și scad tarifele pentru agenții economici.

Asociația de Gestionarea a Deșeurilor și compania RETIM anunță, miercuri, ca incepand cu data de 24 aprilie 2019 se vor aplica tarifele de colectare a deseurilor aferente celui de al doilea an contractual in zona 1 a judetului Arad.

Contractul semnat intre ADISIGD Arad si Retim prevede o modificare anuala (odata cu trecerea la un nou an contractual) a tarifelor, reprezentata de o foarte mica crestere a tarifelor la persoanele fizice si – totodata – de o foarte mica scadere a tarifelor la agentii economici si institutiile publice.

Astfel, al doilea an contractual incepe la data de 24 aprilie 2019 si aduce cresterea cu mai putin de 2% a tarifelor la persoanele fizice si o scadere cu aproximativ 2% a tarifelor la agentii economici si institutiile publice.

Tarifele aplicabile incepand cu data de 24 aprilie 2019 vor fi: pentru Gospodarii zona urbana: 7,98 lei/persoana/luna (fata de 7,83 tarif actual) plus TVA, iar pentru Gospodarii zona rurala: 2,97 lei/persoana/luna (fata de 2,94 tarif actual) plus TVA.

În cazul agentilor economici: scadere de 1,9% (aplicabila celor 4 tarife utilizate: deseuri reziduale, deseuri reciclabile din plastic-metal, deseuri reciclabile din hartie-carton, deseuri reciclabile din sticla)

Astfel, factura lunii aprilie va cuprinde doua pozitii distincte, reflectand cele doua perioade pentru care se aplica tarifele prezentate mai sus (1-24 aprilie si 25-30 aprilie).