Arad: Secția TBC din Arad, evacuată pentru a fi pregătită să preia pacienți cu noul coronavirus COVID-19, dacă spitalul din Timișoara va fi prea plin

Pacienții Secției TBC dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt mutați în alte unități medicale, iar secția este pregătită să preia eventuale persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19.

Prefectura Arad a precizat, vineri seara, că dacă vor exista persoane cu domiciliul în judeţul Arad, care vor fi diagnosticate cu coronavirus COVID-19, acestea vor fi transferate la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

În vederea asigurării tratamentului pentru persoanele infectate, în cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, se eliberează preventiv clădirea în care funcționează secțiile de Pneumologie și compartimentele TBC. Aceasta poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratamentul eventualelor persoane infectate cu coronavirus.

Pacienții de pe secțiile de Pneumologie vor fi transferați pe secțiile de medicină internă ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad iar pacienții din compartimentele TBC vor fi transferați la spitalele din Sebis și Lipova.

Luni va avea loc dezinfecția saloanelor pentru a fi pregătite în cazul în care vor primi pacienți diagnosticati cu COVID-19, dacă aceştia nu vor mai putea fi trataţi de spitalul din Timişoara.

Transferul pacienților pe alte secții și la spitalele din Sebis respectiv Lipova se realizează cu ambulanțele.

Niciun arădean nu a fost confirma cu noul coronavirus

În acest moment, nu există persoane cu domiciliul în judeţul Arad care să fie diagnosticate cu coronavirus COVID-19. În județ au existat 7 cazuri confirmate, toate fiind la persoane din alte județe, care, fiind venite din Italia, se aflau în carantină în Arad. Toți pacienții au fost transferați la spitalele regionale din apropierea județelor de domiciliu.