Arad: Sicriul cu trupul prof. univ.dr. Aurel Ardelean, depus, joi, la Primăria Municipiului Arad și vineri și sâmbătă în Campus Universitar Vasile Goldiș

Sicriul cu trupul președintelui fondator și fostului rector al Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad, prof. univ.dr. Aurel Ardelean, va fi depus pe data de 27 decembrie, începând cu ora 18, în sala Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad, unde la ora 20 are loc slujba de priveghere. Anunțul a fost făcut, joi, pe contul de Facebook al Unversității.

Vineri, în data de 28 decembrie, omagirea celui ce a fost profesorul Aurel Ardelean va avea loc în Campusul Universitar Vasile Goldiș, unde la ora 19 se va săvârşi slujba de priveghere.
Sâmbăta, pe data de 29 decembrie, cu începere de la ora 13, tot în Campusul Universitar va avea loc slujba de înmormântare, urmată de înhumarea în cimitirul Pomenirea.

Prof. univ.dr. Aurel Ardelean a murit, miercuri, la vârsta de 79 de ani. De numele lui Aurel Ardelean se leagă învățământul universitar privat din România de după 1989, înființând încă din 1990 Universitatea de Vest Vasile Goldiș din Arad.

Din 1993 până în 2012 a fost rectorul UVVG, iar apoi a devenit președintele fondator al universității, în funcția de rector fiind aleasă fiica sa, Coralia Cotoraci.

Aurel Ardelean s-a implicat și în politică. Între 2004-2008 a fost senator PRM, iar apoi s-a alăturat PDL, iar la fuziunea PDL cu PNL, a ajuns în PNL, fiind consilier județean din 2012.

Conturile de facebook ale Universității de Vest Vasile Goldiș din Arad și ale Consiliului Județean Arad afișează doliu în momeria profesorului Aurel Ardelean.