Arad: Șoferul microbuzului implicat în accidentul de pe DN7 a mai trecut printr-un accident aproape identic, cu câteva zile înainte, în exact aceeași curbă. Atunci a ajuns cu microbuzul în șanț

Șoferul de microbuz care a murit, marți, în accidentul de pe DN7 din județul Arad, a mai fost implicat în urmă cu câteva zile într-un alt accident aproape identic, care a avut loc în exact aceeași curbă.

Bărbatul conducea atunci un alt microbuz, și la fel ca marți, remorca unui camion care circula din sens opus a derapat în curbă. Bărbatul a reușit atunci să evite coliziunea și a ajuns cu microbuzul în șanț.

1 persoană a murit și 12 au fost rănite, marți dimineața, dupăce microbuzul care se aflau a intrat într-un TIR. Accidentul a avut loc pe DN7, în zona orașului Lipova din județul Arad.

În microbuzul cu 16 locuri se aflau 13 persoane din zona comunei Bârzava, de pe Valea Mureșului, care mergeau la lucru, la o mare fabrică din Arad.

Conform poliției, microbuzul și TIR-ul încărcat cu piese auto circulau din sensuri opuse, iar într-o curbă, șoferul de 34 de ani al camionului nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum. Remorca TIRului ar fi ajuns pe contrasens, unde a intrat în coliziune laterală cu microbuzul care circula regulamentar.

Șoferul TIR-ului susține că circula regulamantar.

În zonă ningea, iar drumul era acoperit parțial cu zăpadă.

Șoferul microbuzului, un bărbat de 68 de ani, a murit, iar alte victime au fost încarcerate. 12 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dintre care 3 în strare gravă.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

UPDATE. Arad: 1 mort și 12 răniți în accidentul de pe DN7