Arad: Stadionul „UTA-Francisc Neuman” din Arad, „sub asediu”. Ce se întâmplă

Stadionul „Francisc Neuman” din Arad este „sub asediu” constructorilor, a anunțat, miercuri, seara Primăria Municipiului Arad.

Temperaturile pozitive înregistrate în ultima perioadă le-a permis constructorilor reluarea lucrărilor pe stadionul municipal “Francisc Neuman”.

Conform primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, „zilele acestea, compania (SC Rulouri de gazon SRL), cea care a câștigat licitația pentru refacerea gazonului de pe noua arenă, a reluat lucrările de pregătire a terenului pentru montarea gazonului. Suprafață totală ce urmează să fie amenajată este de 9.840 mp. Aceasta va fi împărțită în două zone distincte, respectiv spațiu de joc cu o suprafață gazonată de 8.311 mp şi zonă perimetrală de 1.529 mp”.

Noul gazon va avea o instalaţie de încălzire şi un sistem  de irigare, aceste investiții fiind asumate de Primăria Arad.

În paralel continuă lucrările de compartimentare a spațiilor existente.

Constructorii lucrează săptămâna aceasta la compartimentarea interioară a Tribunei 1.

„În scurtă vreme vor începe şi lucrările la instalația de nocturnă, ordinul de începere al acestora depinzând de eliberarea autorizaţiei de construire”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Stadionul UTA Francisc Neumann trebuia să fie gata, inițial, pe data de 21 mai 2018, dar termenul a fost amânat cu 6 luni, iar apoi amânat din nou, așa că este încă tot în lucru.

Arena sportivă costă 32.733.275 lei, cu TVA, din bugetul primăriei Lucrările au început în 2014, iar autorităţile speraseră ca primele meciuri să aibă prin în toamna anului 2017, în vreme ce inaugurarea era anunţată pentru mijlocul anului 2018.

Noul stadion Francisc Neuman va avea 12.700 de locuri, toate acoperite, restaurant, hotel şi muzeu, şi se va ridica la categoria întâia de acreditare a FRF şi pentru categoria a doua în strcutura de acreditare UEFA.