Arad: Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad, la 2 festivaluri importante care au loc în România

Actorii Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad participă, în cursul acestei săptămâni, la 2 festivaluri care au loc în România.

30 spectacole din 5 țări, la „Fest(in) pe Bulevard” din București

Conform directorului Teatrului Clasic Ioan Slavici, Bogdan Costea, actorii arădeni prezintă 2 spectacole în cadrul festivalului „Fest(in) pe Bulevard” , care are loc la București.

Spectacolul „Totul despre femei” de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu va fi prezentat pe scena sălii „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara, joi, 17 octombrie, de la ora 20.30.
Co-producția teatrului din Arad și a teatrului Nottara din București, „Trei surori” – după A.P.Cehov, un spectacol de Semion Serzin, ajunge în fața publicului în 18 octombrie, de la ora 21.00, în Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara.

„Un număr de 30 de spectacole din cinci ţări – Germania, Rusia, Israel, Bulgaria şi România – pot fi văzute la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „FEST(in) pe Bulevard” Cea de-a VII-a ediţie a festivalului cuprinde secţiunile „Criza feminităţii”, „Bulevardul Comediei”, „Premiere în FEST(in)”, „Invitaţi speciali”, „Vedeta de lângă tine”, „Spectacole-lectură”, „In memoriam”, – secţiune dedicată unor personalităţi teatrale dispărute care au avut o contribuţie importantă la evoluţia teatrului românesc şi, pe 20 şi 21 noiembrie, „Multi Art EXIT”, spun organizatorii evenimentului.

Festivalul Internațional „Puck”, la Cluj-Napoca

Spectacolul trupei de marionete, „Albă ca zăpada”, în regia lui Ildiko Kovacs și scenografia Zofiei Krzyzanowski, va fi prezentat la Cluj-Napoca în cadrul festivalului Internațional „Puck”.

Actorii arădeni Adina Doba, Lenuța Dorobanțu și Sorin Dorobanțu vor evolua vineri, 18 octombrie, de la ora 10.00, pe scena Academiei de muzică „Gheorghe Dima”.

„Festivalul Internațional „Puck” a găzduit până la cea de-a 18-a ediție a sa, cea de anul acesta, peste 400 de spectacole, workshopuri, conferințe și expoziții de profil. Principalul scop al festivalului este acela de a promova teatrul de păpuși contemporan, a noilor tehnici și moduri de expresie în domeniu. În fiecare an, Festivalul „Puck” aduce pe aceeași scenă atât cele mai importante spectacole de păpuși din țară, cât și montări care au avut parte de aplauze pe marile scene europene”, spun organizatorii festivalului.

Sursa foto: Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad