Arad: Țigări decontrabandă, bani, cartușe și o armă de foc, confiscate la perchezițiile pe care polițiștii și procurorii DIICOT le-au efectuat la traficanți de țigări din vestul țării. Prejudiciul, circa 1.670.000 de lei. 8 persoane, reținute

Țigări decontrabandă, bani, cartușe și o armă de foc au fost confiscate decătre polițiștii și procurorii DIICOT Arad ca urmare a celor 21 de percheziții efectuate, joi, la contrabandști din vestul României, a anunțat vineri, Poliția Arad, 8 persoane fiind reținute.

13 percheziții domiciliare au fost efectuate în județul Arad și 8 în județul Timiș.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinisei, „cu această ocazie, polițiștii și procurorii DIICOT au indisponibilizat peste 170.000 de țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile a fi de contrabandă, 27.050 de euro și 2.000 de lei, ce ar proveni din vânzarea țigărilor, dar și o armă de foc, 155 de cartușe, un amortizor și două lunete. 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, din județele Arad, Timiș, Hunedoara și Olt, au fost reținuți și vor fi prezentați instanței pentru luarea de măsuri preventive”.

„Polițiștii și procurorii DIICOT continuă cercetările pentru contrabandă, divulgarea de informații secrete de serviciu sau nepublice și favorizarea făptuitorului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Adina Aconstantinisei.

Cercetările efectuate până în prezent au stabilit un prejudiciu, cauzat prin săvârșirea faptelor, de aproximativ 1.670.000 de lei.

Polițiștii și procurorii DIICOT Arad continuă cercetările în acest caz.