Arad: Timpi de așteptare de 2 ore la intrarea în România, din cauza controalele pentru coronavirus. Cca 90 la sută dintre persoanele care vin în România intră la controalele amănunțite, iar timpii de control au crescut de la 1 minut la 10 minute

Mai multe autocare care vin din Germania așteaptă zeci de minute la intrarea în țară, prin cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad. Conform unor informații,  ar fi vorba de câteva sute de pasageri din aproximativ 20 de autocare.  

Timpul de așteptare la Nădlac 2 a ajuns la 2 ore, față de 20 de mimute cât este în mod obișnuit.
Dupăce tot mai multe țări, printre care și Germania, au intrat pe lista zonelor pentru care trebuie să se completeze chestionarele medicale la intrarea în țară, timpii de așteptare au crescut și mai mult, iar călătorii care vin din aceste țări vor trebui să intre în autoizolare la domiciliu.Începând de duminică de la ora 21, la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, coada de mașini și autocare se întinde pe mai mulți kilometri, în condițiile în care 90 la sută dintre călătorii intră la controalele amănunțite pentru că vin din țări cu probeleme legate de noul coronavirus.
Dacă până acum timpii de control era cuprinși între 30 de secunde și 1 minut, acum s-a  ajuns la controale care durează între 5 și 10 minute pentru fiecare persoană.

Oamenilor li se controlează documentele de călătorie și ruta de deplasare, iar călătorii completează chestionarele medicale de la DSP.