Arad: Timpi mari de așteptare în continuare, la Nădlac 1, pe sensul de intrare în România. Câte persoane au intrat în țară

E în continuare aglomerație la frontiera cu Ungaria. Pentru intrarea în țară, la Nădlac 1 se așteaptă, luni la prânz, 4 ore… puțin comparativ cu cele 8 ore, cât s-a așteptat în weekend, mult însă pentru o zi de luni. Pe sensul de ieșire se așteaptă 30 de minute. Autoritățile păstrează în continuare măsurile luate în weekend cînd s-au confruntat cu o situație nemaiîntâlnită. Peste 1.100 de persoane au ajuns pe jos în doar câteva ore.

A fost cel mai aglomerat weekend la frontiera cu Ungaria, de la începerea pandemiei, pentru că au fost mii de oameni, atât pe intrarea, cât și pe ieșirea din România.
În 24 de ore pe la Nădlac 1 și 2 au intrat în România 10.600 de persoane și au ieșit 5.600.

Pentru a preîntâmpina situația din weekend, Poliția de frontieră păstrează încă 8 mese în spaţiul exterior, care sunt puncte mobile de control, astfel că poliţiştii de frontieră nu mai fac formalităţile doar la tonete, ceea ce permite prelucrarea unui număr mai mare de oameni. Astfel, există 15 posturi de control doar pe sensul de intrare. În continuare se păstrează și culoarele similare celor din aeroporturi, care au fost amenajate ca măsură de impunere a distanțării sociale.
După ce în weekend au fost redeschise temporar pentru circulația persoanelor și punctele Nădlac 2 și Vărșand, luni la prânz s-a revenit doar la cele 2 puncte deschide în mod obișnuit în această peropadă Nădlac 1 și Borș.

Autoritățile vor să vadă dacă situația din weekend a fost un vârf de trazit sau asemenea cazuri vor mai exista în continuare.