Arad: Timpii de așteptare de cca 6 ore la Nădlac 1. Câte persoane au intrat în ultimele ore în România  

Aproape 6 ore (350 de minute) se așteaptă, sâmbătă, la intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 1, arată aplicația de Poliției de Frontieră.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției de Frontierp Arad, Filip Ionuț Matei, din 03 aprilie ora 08.00 până în data de 04 aprilie ora 08.00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 1 au intrat în țară peste 3.200 de persoane și 850 de mijloace auto.

Chiar dacă poliția de frontieră a luat măsuri speciale și la Nădlac 1 se folosesc şase căi de intrare în ţară, iar la frontieră au ajuns doar câteva sute de persoane, timpii de așteptare sunt mari pentru că Ungaria permite tranzitarea ţării doar noaptea, pe un culoar special, iar la frontiera română ajung multe autoturisme într-un interval scurt de timp.

Controalele realizate pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus au făcut ca timpul de control să crească de la 30 de secunde sau 1 minut la 5 sau chiar 10 minute pentru fiecare persoană.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat aseară că de joi de la ora 20, Punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 este folosit doar pentru traficul de persoane și autoturisme, în vreme ce cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei, Nădlac 2, este folosit doar pentru transportatorii de mărfuri.