Arad: Triajelor epidemiologice în școli. Circa jumătate dintre elevii unei clase, absenți

La Arad, apar primele informații despre rezultatele triajelor epidemiologice dispuse începând de luni decătre Direcția de Sănătate Publică Arad, în contextul creșterii cazurilor de viroze și gripe, peste media acestei perioade.

Conform șefei Inspectoratului Școlar Arad, prof. Anca Stoenescu „avem o situație de la Liceul Jozef Gregor Tajovsky din Nădlac, doamna director ne-a informat că la o clasă de învățământ primar avem mai mult de 10 copii absenți, aproape jumătate de clasă”.

„Unii au motivat că sunt răciți. Nu au fost diagnosticați cu gripă, dar copiii sunt cu viroze și răceli”, a mai declarat șefa Inspectoratului Școlar Arad, prof. Anca Stoenescu.

În unitățile de învățământ din județ nu au fost semnalate alte probleme din acest punct de vedere.

Medicii spun însă că este foarte important ca părinţii să fie primii care să observe dacă cei mici au simptome şi să nu îi trimită la şcoală sau la grădiniţă, pentru a se evita răspândirea virusurilor în colectivităţi.

În judeţul Arad au decedat, din cauza gripei, în ultimele două săptămâni, cinci persoane cu vârste cuprinse între 33 și 82 de ani. Este vorba despre 3 bărbați și 2 femei. Toate victimele nu erau vaccinate.

În județul Arad, in sezonul de iarnă 2017-2018, au existat 76 cazuri de gripă, cu 7 decese.

Direcția de Sănătate Publice Arad recomandă populației să nu apeleze la tratamente improvizate, ci la cel mai mic semn de boală se să adreseze medicilor.