Arad: Un concert cu muzică de dragoste și un spectacol de teatru, printre ofertele de Ziua Îndrăgostiților din Arad

Un concert și un spectacol de teatru se află printre ofertele pe care arădenii le au la dispoziție, joi, 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților.

Concert de Ziua Îndrăgostiților

Filarmonica de Stat Arad propune de Ziua îndrăgostiților, un concert care cuprinde o mixtură de genuri muzicale, așa că pe scena Palatului Cultural vor evolua orchestra simfonică dirijată decătre Cristian Neagu, Mario Band cu invitații săi, Ionuț Cădariu, Cosmin Harbei si Alex Florescu, dar și corul academic dirijat decătre Robert Daniel Rădoiaș.

Evenimentul debutează în formatul clasic pentru cei care agreează muzica serenadelor, meditația sau valsul.

Seara continuă în culorile muzicii de divertisment, scena fiind înlocuită de instrumente și interpreți de muzică pop&rock. Mario Band acoperă partea mediană a programului, propunând cover-uri după melodii celebre din repertoriul Holograf, Ștefan Hrușcă, Mircea Baniciu sau Elvis Presley.

Finalul îi revine corului academic. Titluri din muzica pop a ultimelor decenii, dar și partituri de film, vor putea fi ascultate în binecunoscutele versiuni corale ale lui Sabin Păutza. Teme muzicale din Love Story, The Godfather sau Romeo and Juliet, dar și autografe Paul Anka, Elvis Presley, Stevie Wonder sau Eric Clapton, vor fi acompaniate de pianistul Sorin Dogariu.

Spectacolul „Iubirea la oameni”

La Teatrul Clasic Ioan Slavici veți putea vedea, în sala studio, spectacolul, joi, „Iubirea la oameni” în regia lui Vlad Massaci.

Dmitri Bogoslavski își plasează acțiunea într-o mică localiatate din Rusia zilelor noastre, unde toți locuitorii se cunosc si unde problemele importante se dezbat la cârciuma satului. Liuska duce de ani de zile o viață plină de amar si de greutăți de tot felul. Ea este căsătorită cu un bărbat alcoolic, posesiv și violent și are un copil cu grave probleme de sănătate. Serghei, polițistul din localitate o iubește pe Liuska de ani de zile și toată lumea știe acest lucru. Kolia, soțul bețiv al femeii dispare fără urmă și nimeni nu bănuiește că, în realitate, el a fost ucis chiar de Liuska. După ce-și ucide bărbatul, Liuska se căsătorește cu Serghei. Dar, nici acestă căsătorie nu-i va aduce fericirea la care ea spera, pentru că fantomele trecutului nu-i dau pace.

Atât concertul, cât și spectacolul de teatru au loc, joi, cu începere de la ora 19.